Broj registrovanih turista u opštini Apatin veći za 21,57%

Tokom prethodne nedelje, u Turističku organizaciju opštine Apatin stigli su zvanični podaci republičkog Zavoda za statistiku, vezano za broj registrovanih turista i broj noćenja u 2018. godini na teritoriji apatinske opštine. Tim povodom, u prostorijama TO Apatin organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije naše opštine.

- Kao i prethodne godine, i ove je zabeležen rast broja turista, kao i rast broja noćenja na teritoriji opštine Apatin, u odnosu na 2017. godinu. Tokom 2018. godine bilo je 21,57% više turista nego godinu dana pre. Što se tiče noćenja, i tu je zabeležen porast u iznosu od 14,7 posto, odnosno, broj noćenja je povećan za oko 8.000, saznajemo od Jovića.
 
Prema rečima direktora TO Apatin, ovo su izuzetno dobri rezultati, a postignuti su zahvaljujući promenama, kako u radu Turističke organizacije, tako i u radu drugih turističkih subjekata u opštini Apatin. 
 
Nemanja Jović je izdvojio Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju ,,Junaković'', a koja je u 2018. godini zabeležila značajan porast noćenja kada su turisti u pitanju, zahvaljujući ulaganjima, kao i modernizaciji njihove ponude i njihovih sadržaja. 
 
Vaučeri Vlade Republike Srbije takođe su doprineli porastu broja turista na teritoriji naše opštine, a nije zanemarljiva ni uloga novoformiranih manifestacija u opštini, kao i unapređenje već postojećih, zaključio je direktor TO Apatin i dodao:
 
- Za nepune dve godine zabeležili smo rast u broju dolazaka turista od 47,51% i rast u broju noćenja od 17,6%, ističe Jović i najavljuje da će se TO Apatin zalagati da se taj trend nastavi i u narednom periodu.
 
Poređenja radi, u periodu od 2010. do 2016. godine, prosek registrovanih dolazaka turista na teritoriju apatinske opštine iznosio je od 6.000 do 7.000. 2017. godine taj broj je povećan na 8.502, da bi 2018. godine broj dolazaka registrovanih turista dostigao cifru od 10.336 turista.
 
Turistička organizacija opštine Apatin već krajem februara meseca ide na Sajam turizma u Beograd, na kom će predstaviti svoj novi turistički vodič i gde će iskoristiti priliku da još jednom prezentuju Apatinske ribarske večeri, kao jednu od najvećih, najvažnijih i najposećenijih manifestacija apatinske opštine.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar