Briga za Rome u Odžacima
Pandemija izazvana virusom COVID-19, intenzivirala je višegodišnju brigu za Rome u Odžacima. Pokrajinska Vlada pomogla je najugroženije romske porodice paketima higijenske pomoći i učinila da članovi romske zajednice bezbednije i lakše prebrode vanredno stanje u kojem se nalazimo.
 
Posebno je istaknuto da je prethodno uređena infrastruktura od vodovodne mreže, javne rasvete do asfaltnog puta za meštane naselja Čerga u Deronjama, 30 romskih domaćinstava i njihovih 95 članova.
 
U podeli pomoći i ponovljenoj brizi lokalne samouprave za romsku zajednicu, učestvovala je i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović koja je prilikom posete istakla da Odžaci nastavaljaju da potvrđuju da Romi nisu prepušteni sami sebi i da postoje jasni razvojni planovi da život svih građanki i građana, posebno najugroženijih, bude primereni vremenu i okruženju u kojem živimo, a po završetku borbe sa pandemijom, izvesno se nastavlja sa realizacijom lokalnog akcionog plana i naporima da svaki Rom i Romkinja u Odžacima žive u bezbednom i sigurnom okruženju.
 
Prilikom obilaska romskih porodica, uz pakete hemije, domaćinstvima su podeljene i zaštitne maske.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar