BRAVO! Srđan Pavić i somborski robotičari doneli zlato iz Moskve!

Članovi sekcije robotike iz Srednje tehničke škole u Somboru imali su veoma uspešan nastup na Sajmu inovacija i inovacionih tehnologija.

Učenici Srednje tehničke škole u Somboru, članovi sekcije robotike i tvorci robotske šake, osvojili su zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju Arhimed u Moskvi u kategoriji inovacije mladih.  Iako skromni, počastvovani samim učešćem, što su se našli rame uz rame sa najboljim svetskim inovatorima uspeli su da dođu do prve nagrade.

Zlatni robotičari, koji su na najbolji mogući način predstavili svoje znanje i talenat, školu, grad i zemlju su: Nitaj Ađanel, Zoran Popić, Miloš Stambolija, Stefan Lančuški, Dario Šarčević i Nikola Trivić.

Mentori ovih zlatnih učenika su Marijana Bogdanović i Srđan Pavić.

Pavić je 34-godišnji Apatinac koji je u Somboru završio Srednju tehničku školu, smer Elektrotehničar računara. Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka i ima zvanje Diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. Trenutno radi u Srednjoj tehničkoj školi Sombor kao nastavnik elektro predmeta.

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović priredio je prijem za učenike i njihove mentore.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar