Bolji uslovi za svilojevačke mališane u OŠ Kiš Ferenc

Sportska hala u Osnovnoj školi Kiš Ferenc u Svilojevu bila je u izuzetno lošem stanju, a uslovi u kojima su se održavali časovi fizičkog vaspitanja nisu bili adekvatni i to je osnovni razlog zbog kojeg je opština Apatin uložila sredstva u renoviranje sale. Pomoćnik predsednika opštine Apatin zadužen za nacionalne manjine David Nađ je za 025info rekao da su u okviru radova okrečeni zidovi, promenjeni prozori i izlakiran parket, a u budućnosti se planira i nabavka sportske opreme. On je dodao da je ovo samo jedna u nizu akcija koja će biti realizovana u selima apatinske opštine a u cilju poboljašanja uslova rada gde god da je to potrebno.

(Osnovna škola Kiš Ferenc Svilojevo)

"Cilj lokalne samouprave jeste da stanovnici sela, a posebno deca, imaju podjednako kvalitetne uslove za život i odrastanje kao i deca iz Apatina. Poboljšanje kvaliteta života doprineće ostanku mladih na selu i to je jedan od naših ciljeva. Samo u Svilojevu je od početka godine uređen prostor za rad kreativne radionice "Svilojevački svici", uređena je sala za fizičko i dvorište osnovne škole, obnovljeno je dečije igralište u parku i počeli su radovi na uređenju kanala koji odvode atmosfersku vodu u selu. Veoma nam je važno da u što skorijem periodu završimo asfaltiranje sela i uređenje atarskih puteva i time omogućimo stanovnicima Svilojeva da budu zadovoljni uslovima života u svom selu." -  istakao je David Nađ.

(Direktorica OŠ Kiš Ferenc Svilojevo, Lidija Barać)

Lidija Barać, direktorica OŠ Kiš Ferenc, zahvalila se predstavnicima lokalne samouprave i istakla da sala nije renovirana u proteklih 30 godina, te da je bila u izuzetno lošem stanju.

"Sala ne odgovara potrebama učenika koji pohađaju nastavu, iz tog razloga uz pomoć lokalne samouprave ove školske godine je rešeno da se sala renovira. Prozori koji su stari preko 70 godina menjaju se novim PVC prozorima, lamperija u sali je prelakirana, urađeno je šlajfanje poda i sala je okrečena. Znamo koliki je značaj fizičke kulture u razvoju deteta i iz tog razloga su ovi radovi bili neophodni. Pogotovo sada kada su se učenici nižih razreda uključili u projekat "Pokrenimo našu decu" i kada pored redovnih časova fizičkog vaspitanja imaju dodatne aktivnosti." - saopštila je Lidija Barać.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar