Biciklistički festival u subotu u Apatinu

Sa ciljem promocija projekta Amazon of Europe Bike Trail, jačanje prekograničnih kontakata, promocije biciklizma i upoznavanja Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje u subotu, 19. oktobra, biće organizovan Biciklistički festival u Apatinu u sklopu Međunarodnog biciklističkog festivala.

Registracija učesnika, predviđena je za 9:45 časova, kod gradske česme, a zainteresovani biciklisti kretaće se ulicama Srpskih Vladara - Petra Drapšina - Kružni nasip, a nakon kratkog zadržavanja na bentu ispred Pravoslavnog Hrama, nastaviće se ulicama Ive Lole Ribara – Ribarskom – Miće Radakovića – Omladinskim putem – Dunavskom obalom do Plaže na Motelu. Nakon kratkog zadržavanje kod Motela, povorka biciklista će se provozati do JP Marina, gde će se održati promotivne aktivnosti (Kratka prezentacija o SRP Gornje Podunavlje, o vrstama riba u Dunavu i projektu Amazon of Europe Bike Trail) i osveženje za sve učesnike. Povratak u centar grada predviđen je za 15:30 časova.  

Međunarodni biciklistički festival Evropski Amazon održava se od avgusta do oktobra na području prvog 5petodržavnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji. S ukupnom površinom od oko 930 000 hektara i dužinom od 700 kilometara, zajednička priroda i divljina uz reke Muru, Dravu i Dunav postaće najveće evropsko zaštićeno rečno područje. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar