Bezbednost starijih sugrađana u saobraćaju prioritet u Somboru
Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Centrom za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja, održao je prezentaciju namenjenu starijoj populaciji. Prezentacija je održana u prostorijama Gradskog udruženja penzionera Sombor. 
 
-Pre dva meseca smo na skupštinskoj sednici usvojili Strategiju razvoja saobraćaja za Grad Sombor i jedan od ciljeva u akcionom planu jeste da se podigne na viši nivo bezbednost naših starijih sugrađana. Tim povodom smo organizovali tribinu da na jedan zanimljiv način ukažemo na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju, a kroz posebne kvizove i igre podelićemo i poklončiće učesnicima ove tribine - rekao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja u Somboru  
 
Jedan od prioriteta u radu PU u Somboru jeste preduzimanje preventivnih, ali i represivnih mera u cilju poboljšanja bezbednosti i saobraćajne kulture biciklista, kao i smanjenje broja nastradalih u saobraćajnim nezgodama. 
 
-Sombor je grad biciklista, a biciklisti čine jednu od najmanje zaštićenih kategorija učesnika u saobraćaju. Saobraćajne nezgode se događaju na području celog grada Sombora i to najčešće u periodu takozvanih saobraćajnih špiceva, dok nam najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju čine upravo generacije 65 godina i više, koja je I obuhvaćena ovim projektom - rekla je Renata Rajčanji, oficir Odeljenja saobraćajne policije u Somboru.  
 
 
 
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar