Besplatni preventivni pregledi u nedelju
Lokacija: Srbija i svet
23.05.2019.

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije u nedelju, 26. maja, prema najavama Ministarstva zdravlja, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane. 

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave oftalmološke preglede, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde
 
U zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju ti pregledi, građani će moći da izmere krvni pritisak i urade EKG i provere nivo šećera u krvi, a biće u prilici i da razgovaraju sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju o zdravstvenim tegobama i terapijama. 
 
U prethodnih 13 dana akcije preventivnih pregleda, prema podacima Ministarstva, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hiljada upućeno je na dalju dijagnostiku.  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar