Banja Junaković: saradnja sa PIO fondom na obostrano zadovoljstvo

Penzioneri koji su smešteni na oporavku u banji "Junaković" imali su priliku da razgovaraju sa pokrajinskim sekretarom za socijalnu politiku, demografiju i rodnu ravnopravnost Predragom Vuletićem i direktorom direkcije Pokrajinskog fonda Slavkom Imrićem. Njih su ugostili direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Junaković’" Apatin dr Rajko Majstorović i predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić.


Prilikom posete je rečeno da je neophodna saradnja svih institucija socijalne zaštite, koja je ovom prilikom prikazana i u praksi. Ukazano je na važnost brige o građanima i njihovim interesima, te da jedino boravak na terenu može da dovede do rezultata. 

Republički fond svake godine upućuje određeni broj penzionera sa najnižom penzijom (ove godine ispod 23.400 dinara) na banjski oporavak. Ove godine u banji Junaković biće ih više od 700, na, kako je rečeno, obostrano zadovoljstvo.

Objašnjeno je i da saradnja sa PIO fondom omogućuje finansijsku stabilnost banje. Trenutno se na oporavku nalazi grupa iz Bačke Palanke, potom stiže grupa iz Vrbasa, a smene će trajati sve do novembra.

Majstorović je dodao i da je novi deo kompleksa izgrađen zahvaljujući PIO fondu, te na taj način može da se kaže da je korist za banju i penzionere obostrana. Predsednik opštine Apatin rekao je da je veoma važno da se izađe na teren, kako bi se videlo pravo stanje stvari. Dodao je da će opština pomagati banju, ali da je u zajedništvu najveća snaga.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar