Asfaltira se Ulica Vuka Karadžića u Sonti

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića u Sonti su uveliko u toku. Danas se krenulo sa asfaltiranjem, a radovi bi u narednim danima trebali biti gotovi.

Rekonstrukciju ove ulice u Sonti, na zahtev velikog broja stanovnika sela, finansira Opština Apatin.

-Ulica je bila prilično oštećena prolaskom teških teretnih kamiona, stvorile su se rupe na putu. Ljudima koji ovde žive, kao i onima koji inače prolaze ovom frekventnom ulicom, bio je problem prolaziti, te smo odlučili reagovati. Te ćemo evo pre zime završiti rekonstrukciju ove ulice. Vrednost radova je blizu 5 miliona dinara i biće završeni već sutra – rekla je zamenica predsednika Opštine Apatin Dubravka Korać.

Do pre nekoliko dana ljudi su gazili po velikim rupama što je predstavljalo problem posebno onima koji žive u ovom delu ulice, jer nisu mogli doći do svojih kuća.

-Ovaj posao smo podelili u dve faze, već sledeće godine se nadam da ćemo krenuti i u ostatak Ulice Vuka Karadžića prema veterinarskoj stanici da i to završimo. Do skora smo radili betoniranje trotoara u dužini 350 metara. Od proleća planiramo da krenemo i sa izgradnjom zelene pijace – rekao je sekretar MZ Sonta Dragan Radojević.

Meštani ovog sela Stevan Grbić i Aleksandar Milaković koji žive u ovoj ulici izrazili su zadovoljstvo što se ulica posle dugo godina rekonstruiše.

-Već par godina lomimo i kidamo vozila, stvarno je bilo loše. Pohvaljujem vlast na čelu sa Draganom Radojevićem. Svako dobro za selo treba nagraditi i samo tako neka nastave – rekao je Grbić.

-Problem su napravili veliki kamioni koji prolaze ovuda i oni su najviše doprineli uništavanju puta. Preventivno je bio postavljen saobraćajni znak sa ograničenjem brzine na 30. Dešavalo se dosta puta da se napravi šteta na gumama i felnama. Drago nam je što će biti urađeno asfaltiranje i značiće puno ljudima koji onde žive – rekao je Milaković. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar