Apel za poštovanje ravnopravnosti svih građana u Somboru

Na sednici Saveta za međunacionalne odnose, kojoj je prisustvovala i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, dato je pozitivno mišljenje na Predlog odluke o kriterijumima za raspodelu sredstava iz budžeta Grada Sombora za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Savet za međunacionalne odnose i gradonačelnica najoštrije su osudili čin narušavanja izgleda višejezičnih tabli sa nazivima naseljenih mesta u Kljajićevu, Aleksa Šantiću, Svetozar Miletiću i Stanišiću. Konstatovano je da takvi izgredi nanose štetu svim građanima jer prete narušavanju nacionalne ravnopravnosti i jednakosti, dobrih i skladnih odnosa, kao najbitnijih uslova za međusobno razumevanje svih zajednica koje žive na ovim prostorima. Sa sednice je upućen apel da se poštuje ravnopravnost svih građana koja je zagarantovana Ustavom i Zakonom. Apel je upućen i nadležnim državnim organima da pronađu počinioce ovih dela kako bi se doprinelo sprečavanju takvih i sličnih radnji u buduće.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar