Apatinski osnovci osvojili rekvizite za fizičko na konkursu pod nazivom Pokrenimo našu decu

Aqua Viva konkurs pod nazivom ,,Pokrenimo našu decu'' raspisan je krajem prošle godine za sve škole na teritoriji Srbije. Među 36 nagrađenih škola našla se i OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' iz Apatina.  Odeljenje 1/5, učiteljice Snežane Panković osvojilo je visoko peto mesto, dok je 4/4, učiteljice Anke Milanko, zauzelo šesto mesto.

- Od direktorke škole dobili smo informaciju da je konkurs raspisan i odlučili smo da se prijavimo. Iako je prošle godine učešće na konkursu uzelo gotovo 500 odeljenja, to nas nije pokolebalo u nameri da pokušamo osvojiti nagradu. Cilj konkursa je bio da pokažemo kako sa našim đacima radimo modele vežbanja iz programa konkursa i kreativne modele vežbanja koje smo sami osmislili. Trebalo je da pošaljemo video snimak u trajanju od maksimalno 2 minuta gde se prikazuje primena ponuđenih modela vežbanja iz programa i video snimak u maksimalnom trajanju od 1 minuta gde se prikazuje kreativni model vežbanja koji smo osmislili zajedno sa svojim učenicima, rekla je za 025info web portal Snežana Panković.
 
 
Nagrađeni učenici, ukupno 36 odeljenja iz Srbije, dobili su paket rekvizita za fiskulturu, što su za svoju školu osvojili i apatinski đaci. 3 najbolja odeljenja dobila su vredna nagradna putovanja edukativno sportskog karaktera, dok su učitelji  nagrađeni vaučerom za putovanje. Ove vredne nagrade OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' izmakle su ,,za dlaku'', s obzirom na visoki plasman, ali se nadaju da će iduće godine osvojiti jedno od prva tri mesta. Mi im to od srca želimo.
 
 
 
,,Pokrenimo našu decu'' je program koji su pokrenuli Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Aqua Viva, na osnovu zabrinjavajućih podataka i rezultata vezanih za fizičku aktivnost i zdravstveno stanje dece.
Prema rezultatima nekih istraživanja, 70 odsto dece u Srbiji je nedovoljno fizički aktivno, a svako peto dete u našoj zemlji ima loše držanje tela, dok je svako četvrto gojazno.
Cilj programa je prevencija nastanka deformiteta kičmenog stuba i tela uopšte, primenom odgovarajućih preventivnih vežbi u skladu sa uzrastom učenika, kao i produženje vremena na minimum 60 minuta koje će deca u budućnosti provesti u svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti, po preporuci Svetske zdravstvene organizacje. 
Program se bavi edukacijom učitelja za primenu svakodnevnih preventivnih vežbi u trajanju od 15 minuta, ali ono što je veoma značajno jeste posredna edukacija dece i roditelja o značaju svakodnevne primene fizičkih aktivnosti za zdravlje, kako njihove dece, tako i njih samih.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar