Apatinske žene vezom stvaraju čaroliju

U Udruženju žena Apatinske vredne ruke, od početka godine su se pripremale za leto koje je uvek, kako kažu, pretrpano manifestacijama na kojima učestvuju ili koje organizuju. Međutim, pandemija koronavirusa im je, kao i svima, promenila planove. Održavanje bilo kakvih manifestacija zabranjeno je do kraja godine.

Ove vredne apatinske žene, ipak, ne posustaju, i na digitalnoj mašini za vez stvaraju čaroliju. Šta su sve planirale, kao i čime se trenutno bave pričali smo sa predsednicom Ljubicom Kusuljom.

-Kada je počela pandemija koronavirusa i kada je uvedeno vanredno stanje mi smo kod svojih kuća za mašinama sedele i šile maske za svakog kome su trebale. Deci sa posebnim potrebama, Domu zdravlja, Hitnoj službi, mi smo delili maske. Želele smo da budemo humane i korisne, da doprinesemo svojoj zajednici. Većina nas nije mogla da izlazi, ali one koje su mogle, one su bile kuriri, nosile su maske koje smo šile – priča Kusulja.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, kako kaže Kusulja, žene su se aktivirale, ubrzale u želji da nadoknade sve propušteno. Počele su da šiju ličke kape za učesnike Ličke olimpijade.

-Udruženje Ličana od nas naručuje ličke kape za takmičare Olimpijade. Kape su vrlo lepe, naručuju nam ih i iz inostranstva. Ličke kape smo slale čak i u Australiju – kaže Kusulja.

Poštanska štedionica je, kako naglašava Kusulja, udruženju donirala novac za kupovinu digitalne mašine za vez koja im je bila potrebna, kao i za laptop, štampač i materijal.

-Obučile smo se i sada vezemo peškire sa imenima, inicijalima, monogramima. Vezemo i na majicama, portiklama, jastučnicama. Vezemo mašinom koja u sebi ima oko 200 šema. Imamo zaista unikatne poklone za sve prilike. Sve što poželite možete kod nas da naručite i imaćete poklon koji će sve oduševiti i koji je originalan. Bilo da se radi o poklonu za rođendan, venčanje, rođenje deteta, krštenje, neku godišnjicu. Možete da izaberete šemu po svojoj želji i ona će biti izvezena na peškiru, majici ili onome što želite nekom da poklonite – priča Kusulja i dodaje da na velikim peškirima za kupanje vezu na krasnopisu monogram, što baš lepo izgleda i u poslednje vreme se traži.

Apatinske žene su, uprkos pandemiji koronavirusa, uz sve mere koje se moraju poštovati, i dalje vredne i, kako kažu, žao im je što ove godine neće biti Ličke olimpijade, Ribarskih večeri niti Sunčane jeseni, ali ističu, zdravlje je na prvom mestu.

 

 

 

 

 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar