lokacija: Apatin
objavljeno: 09.08.2018.
Autor: Jelena

Apatinske jaslice spremne za prijem 72 upisana mališana

Društvo

Povodom završetka radova na prvim apatinskim jaslicama danas je održana konferencija za novinare, a na kojoj su se prisutnima obratili Jevto Miljević, pomoćnik predsednika opšrine Aparin za investicije, i Biljana Mandić, direktor Predškolske ustanove ,,Pčelica''.

Od Milojevića smo saznali da je prilaz jaslicama je u izgradnji i da je po projektu predviđeno oko 26 pakrking mesta. 
- Ovaj spoljašnji deo takođe bi trebalo da bude završen do 03. septembra, za kada je zakazano svečano otvaranje jaslica, ali iskren da budem, nisam siguran da ćemo u tom delu uspeti ispoštovati rokove. Prilazni putevi i trotoari će biti sigurno završeni do tad,  ali ostaje jedino pitanje prilaznog puta, pa bih zamolio roditelje za malo strpljenja, oko 10-tak dana preko predviđenog roka. Angažovali smo i pejzažnog arhitektu, te će ceo spoljni deo vrtića biti preuređen, a to će takođe biti gotovo do otvaranja jaslica. Iako sam subjektivan po pitanju apatinskih jaslica, ali i nošen onim što sam video i čuo od drugih, naše jaslice su u celoj Srbiji jedne od najsavremenijih. Još jednom se zahvaljujem građanima opštine Apatin koji su izgradili ove jaslice, od samodoprinosa, rekao je Milojević.
 
Biljana Mandić nije krila zadovoljstvo što su radovi privedeni kraju i istakla je da je objekat već sad u potpunosti osposobljen za rad, što znači da u njemu postoji sva oprema i sva sredstva za prijem i prihvat 72 deteta, koliko ih je ukupno upisano. 
- Imaćemo 4 jaslene vaspitne grupe. Moram da kažem da smo upisali decu i preko broja koji je predviđen normativima za jasleni uzrast. Ono što predstoji je montiranje opreme u kuhinji, rolo zavese, komarnici i ostale sitnice. Prezadovoljni smo i presrećni što imamo jedan ovakav objekat i što, pre svega, imamo dece koja će ga popuniti. Time smo, rekla bih, zaključili dilemu da li je to potrebno ili nije, istakla je Mandićeva.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U bogatoj i dinamičnoj srpsko-nemačkoj priči koja sa prekidima traje vekovima, a nastavljena je pre nekoliko godina, posebno...

Treću godinu za redom, najuspešniji đaci apatinske opštine, kao nagradu za ostvaren uspeh i uložen trud tokom srednjoškolskog...

Proslavu nacionalnog praznika mađarske zajednice, Svetog Stefana, u Somboru je organizovala Asocijacija za razvoj Zapadnobačkog okruga „Podunavlje“. Sveti...

Na imanju Kazneno-popravnog zavoda u Somboru održana je 23. Likovna kolonija „Elan“. Za tri dana, od 17. do...

U prilog činjenici da opština Apatin brine o svim segmentima društva, pa tako i o kulturi, govori novo...

U organizaciji UG ,,Moj Apatin'' održana je škola kanua i ekologije za prvu grupu polaznika koji su se...