Apatinska marina u sistemu besplatnih vaučera - pristižu domaći turisti

Apatinska marina raspolaže sa osam studio apartmana i u sistemu je vaučera Ministarstva turizma, a prema rečima direktorke JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin Ljiljane Krec, domaći turisti se interesuju i polako pristižu.

-To je polako krenulo, naravno još uvek ne u onom broju u kojem bismo želeli, ali postoji interesovanje domaćih turista. Mi smo i prošle godine bili u sistemu besplatnih vaučera. Nama su, inače, u letnjem periodu primarni strani turisti, međutim zbog pandemije koronavirusa fokus je na domaćim turistima - kaže Krec.

Turistima je u ponudi osam studio apartmana od kojih su četiri sa francuskim ležajem i četiri sa po dva odvojena kreveta. Svi apartmani imaju kupatilo sa tuš kabinom, čajna kuhinja, klima uređaj, televizor sa priključkom na kablovsku televiziju, bežični internet. Svi gosti imaju obezbeđen besplatan parking, 170 parking mesta, kao i mogućnost korišćenja mašine za pranje i sušenje veša. Doručak kao i ostali obroci su mogući u restoranu. Recepcija pruža usluge prijema i prijave gostiju, rezervacije i naplate vezova i apartmana, obavlja menjačke poslove, nudi telefonske, telefadž usluge, rent a bike usluge, kao i usluge Interneta.

U sklopu marine Apatin nalazi se deset javnih kupatila sa tuševima, od čega je pet ženskih i pet muških.

Vožnja brodićem Apatinka kroz Specijalni rezervat prirode Gornje podunavlje i u julu je na raspolaganju kako Apatincima, tako i svim gostima. Vožnje kreću od 11 časova. 

-Vožnja brodićem je prilika za sve one koji do sada nisu plovili da istraže Gornje Podunavlje i sve lepote prirode koje Dunav nudi – navodi Krec.

Prva vožnja ovog meseca traje sat i po vremena, zakazana je za subotu, 4. jul,  kada će svi zainteresovani imati priliku da se voze do Mišvalda. Druga vožnja, planirana je za 11. jul, kada će se ploviti do Lavača, što traje dva sata. Naredna vožnja, 18. jula, do Vagona, traje sat i po vreman, a poslednja vožnja ovog meseca, 25. jula, je do Velikog limana. Vožnje do Mišvalda, Vagona i Velikog limana koštaju po 350 dinara, a vožnja do Lavača 450 dinara. 

Sve informacije i prijave se mogu obaviti putem broja telefona 025/515-0068 ili direktno na recepciji JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin. Za realizaciju individualnih vožnji potrebno je da se prijavi minimum 10 ljudi. Moguće su i grupne vožnje radnim danima koje moraju da se najave dva dana ranije. Prilikom rezervacije roditelji moraju i decu prijaviti bez obzira na starosnu dob. Inače, brodić Apatinka je Opština Apatin dobila 2012. godine zahvaljujući IPA projektu prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska.

Cikloturizam je u ekspanziji poslednjih godina i u korak sa tim u ponudi marine već duže vreme postoji mogućnost iznajmljivanja bicikala.

Od prošle godine ponovo je u funkciji pumpa za točenje goriva na vodi što najviše znači gostima koji dolaze sa jahtama. Marina Apatin, površine 1,4 ha raspolaže sa 30 pontona izrađenih po najsavremenijom švedskoj tehnologiji od lakoplivajućeg betona. Trenutno je, kako je istakla Krec, mnogo manji broj jahti nego inače, zbog celokupne situacije prouzrokovane pandemijom. 

U apatinskoj marini postoji i sala koja se iznajmljuje za organizovanje konferencija, seminara, sastanaka i razne vrste proslava na šta su posebno ponosni. Iznajmljivanje ove sale na tri sata dnevno košta 3 hiljade dinara, a na ceo dan 5 hiljada dinara. Celodnevno iznajmljivanje sale sa opremom koja podrazumeva projektor i platno košta 10 hiljada dinara. Postoji mogućnost iznajmljivanja sale sa kompletnim posuđem, na ceo dan i to košta 12 hiljada dinara. Obično se iznajmljuje za proslave sa manjim brojem ljudi, do 50. Važno je naglasiti da je zbog termina, iznajmljivanje potrebno najaviti nekoliko dana ranije. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar