Apatinke na Prvom letnjem kampu za lečene od raka u Srbiji

Povodom 50 godina postojanja Društva za borbu protiv raka iz Sombora, od 5. do 7. septembra, održan je Prvi letnji kamp za lečene od raka. Kamp Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru je ugostio 51-og člana Nacionalne asocijacije lečenih od raka, dok je kroz kamp ukupno prošlo 75 učesnika. U kampu je boravilo i deset članova apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka Sombor.

Učesnici kampa su imali prilike da upoznaju  prirodni rezervat Gornje Podunavlje, da se psihički osnaže, nauče o pravilnom čuvanju životnih namirnica, provere svoj krvni pritisak i šećer u krvi. Uz logorsku vatru prebirali su po sećanju i čitali svoje životne priče. Jutra su provedena uz jogu i učenjenju o socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom. Učesnici su dočekali veslače Zmajevog čamca iz Bezdana i Beograda (klub Motion) i učestvovali u prikazu discipline koja doprinosi smanjenju otoka ruke nakon lečenja raka dojke. 


 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar