Apatinka Anja Dobrijević osvojila drugu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike

Anja Dobrijević učenica je sedmog razreda Osnovne škole ,,Žarko Zrenjanin'' u Apatinu. Pored toga što je odličan đak, ona trenira odbojku, svira klavir i redovno ide na školska takmičenja iz srpskog, istorije, matematike, biologije, fizike, hemije. Do sada je osvojila 20-tak nagrada, među kojima izdvaja prvo mesto na okružnom takmičenju iz istorije i biologije prošle godine i prvo mesto na okružnom takmičenju iz hemije ove godine.
 

Ono što je najnovije kod ove mlade Apatinke je uspeh na republičkom takmičenju iz fizike, održanom u Šapcu 09. aprila, a u pitanju je visoka druga pozicija. U veoma jakoj konkurenciji gde je učestvovalo oko 500 učenika, među njih 170 sedmaka Anja je bila druga. Nastavnik fizike i mentor Dobrijevićeve, Boro Bulat, itekako je ponosan na svoju učenicu.


- Za ovo takmičenje pripremala sam se oko tri nedelje. Malo je bilo komplikovano to što je istovremeno bilo i okružno takmičenje iz hemije, pa nisam stigla više da se posvetim svakoj pripremi posebno. Ipak, srećna sam što sam osvojila ovu nagradu, rekla je Anja za 025info.


Trenutno na biologiji uče anatomiju čoveka, pa joj je taj predmet u ovom momentu omiljen u školi. Mada, to se, kako i sama kaže, menja iz godine u godinu.
Kada smo Anju pitali kako sve postiže, s obzirom na veliki broj obaveza koje je sebi zadala, rekla je kako uvek kada se priprema za takmičenja prvo napravi sebi plan. Iznenadilo nas je kako jedna tako mlada osoba ume da bude dobro organizovana.


- Još uvek nemam dugoročne planove za budućnost. Previše stvari me interesuje, pa sam neodlučna. Mlada sam i imam još puno vremena da odlučim šta ću dalje. Trenutno se pripremam za republičko takmičenje iz hemije i nadam se da ću i tu osvojiti neku nagradu, skromno i sa osmehom na licu rekla je za kraj našeg razgovora ova devojčica koja svima nama može biti uzor.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS