Apatincima uručene opštinske stipendije

Kriterijume na konkursu za dodelu stipendije Opštine Apatin u školskoj 2019/2020. godini ispunilo je 117 najboljih studenata. Predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić uručio je ugovore studentima. Uz nove stipendiste, ukupan broj učenika i studenata koje opština sa po 9 000 dinara mesečno pomaže je 140.

-Dragi prijatelji, pre svega, dragi roditelji, hoću da vam se zahvalim što ste došli jer većina vaše dece stipendista ima obaveze u školi pa nisu mogli biti lično prisutni. Hvala vam i što mi iz opštine imamo čime da se pohvalimo. Ove godine je 117 odličnih srednjoškolaca i studenata sa prosekom 8,00 i više, dobilo stipendije. Malo je gradova u Srbiji koji se, kao Apatin, mogu pohvaliti, a mi smo mali grad, da ove godine dodeljuje ovoliko stipendija- rekao je Škrbić i izneo primer Grada Sombor koji dodeljuje oko 30 stipendija sa iznosom od 20 000 dinara mesečno po stipendisti, što čini značajnu razliku u ukupnoj sumi koju apatinska opštine dodeljuju učenicima kao finansijsku pomoć u studiranju.

Škrbić je istakao da je ove godine potpisivanje stipendija bilo odloženo dok se nisu korigovali uslovi iz pravilnika u kojem, između ostalog, stoji da se ispiti ne mogu preneti, odnosno, da student koji je preneo ispit iz jedne u drugu godinu gubi pravo na stipendiju, čak i ako je u međuvremenu ispunio i taj uslov. Opštinska komisija za dodelu stipendija promenila je ovu tačku pravilnika smatrajući da je nepotrebna prepreka dobrim studentima koji su godinu završili, uz taj dozvoljen uslov.

-Dragi studenti, kada završite studije ne zaboravite roditelje, prosvetne radnike koji su vas vodili do završetka studija i, ako budete u mogućnosti, pomozite svom gradu da se razvija. Želim vam da se nakon završetka osnovnih studija usavršavate dalje, da razvijate svoje znanje i vratite nam se kao veliki stručnjaci - naveo je Škrbić.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar