Apatinci predlažu projekte koji će se finansirati iz opštinskog budžeta

Ovih dana uz račune za komunalne usluge, građani Opštine Apatin dobiće anketni listić na kojem će moći da se izjasne koji projekat bi želeli da se sprovede od prikupljenih sredstava poreza na imovinu u njihovoj opštini. Nakon što je u prethodnom periodu u svim mesnim zajednicama na teritoriji Opštine Apatin, za članove Saveta mesne zajednice i sve zainteresovane građane, održana prezentacija Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu 2019-2023, sada sledi naredna faza projekta.

Građani treba da popune anketni listić, tako što će napisati šta je ono, što po njihovom mišljenju, nedostaje Apatinu. Da li su to nova parkirališta za bicikle, rampe za osobe sa invaliditetom, atraktivnija kulturna ponuda, uređen park u nekom kvartu ili nešto drugo. Popunjene listiće građani će moći da ubace u jednu od kutija koje će biti postavljene u prostorijama JKP Naš dom, Pošte, EPS-a, Uslužnom centru Opštine Apatin, odnosno u kancelarijama svih mesnih zajednica. Anketa se može popuniti i elektronskim putem na opštinskom sajtu.

Anketa traje od 15. do 25. oktobra. Predlozi će se naći na listi prioriteta za koje će građani moći da glasaju u drugom krugu. O listi predloženih projekata, kao i ostalim projektnim aktivnostima, građani će moći da se informišu na sajtu i profilima društvenih mreža Opštine Apatin, kao i putem medija koji prate projekat.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar