Apatinci dobili novo igralište

Ako pogledamo u ne tako davnu prošlost, setićemo se da osim nekoliko ljuljaški i klackalica, naši najmlađi sugrađani nisu imali niti jedno uređeno dečije igralište. Prethodnih godina zahvaljući sredstvima za koja je opština Apatin aplicirala, izgrađena su igrališta u ulicama dr Mladena Stojanovića i Petra Kočića.

Novo igralište je napravljeno i u dvorištu kraj novih jaslica, a jedno je izgrađeno i pokraj šetališta na Dunavu. Sa tom praksom će se nastaviti i u narednom periodu, sve dok svaki kraj našeg grada ne bude imao uređeno igralište za decu. Ono što je bilo tema u prethodnom periodu, je veliko moderno igralište u Bloku 112. Vremenski period za njegovu izgradnju se u prvom momentu merio u godinama, jer dovesti vodu, rasvetu i urediti sve kako je zamislio naš sugrađanin koji je ga je projektovao Stefan Šćekić, iziskivalo je ogromna sredstva.

Na sreću, odgovoran rad opštinskog Odelenja za privredu i finansije, omogućio je da opština Apatin osvoji treće mesto na konkursu za opštine i gradove koji će na najbolji način uraditi reformu poreza na imovinu. Zahvaljujući tome, švajcarski „Helvetas“ je donirao 150 hiljada švajcarskih franaka, što je značajno ubrzalo izgradnju igrališta u Bloku 112. Zadovoljstvo je kad uradimo nešto jako dobro i nešto lepo za naše najmlađe sugrađane. Evo nas danas ovde na jednom mogu slobodno da kažem među najlepšim igralištima u Vojvodini i šire da proglasimo završetak radova.

Apelovao bih na naše najmlađi sugrađane, kao i na sve naše građane da koriste igralište maksimalno odgovorno, jer je to jedini način da bezbedno i što duže uživamo u njemu, te će u tu svrhu narednih dana biti završeno i postavljanje video nadzora, rekao je zamenik predsednika opštine Apatin Radovan Đukić Đukić je na kraju izlaganja iskoristio priliku da čestita svim građanima Novu godinu i Božićne praznike uz želju da nam svaka sledeća godina započne kao i ova, sa ovako lepim događajima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar