Apatin obeležava Dan nauke

Opštinski kulturni centar Apatin, povodom obeležavanja Dana nauke i 163. godišnjice od rođenja Nikole Tesle, priredio je program u znak sećanja na našeg naučnog velikana. Delegacija koju su činili predstavnici Opštinske uprave Apatin, Zavičajnog udruženja Ličana Nikola Tesla, SUBNOR-a, Udruženja penzionisanih vojnih lica, Ratnih vojnih invalida, Rezervnih vojnih starešina i Udruženja Ruža crvena položili su cveće Nikoli Tesli na Trgu koji nosi njegovo ime.  

U Maloj sali Opštinskog kulturnog centra održano je prigodno predavanje o najznačajnijim patentima i izumima Nikole Tesle o kojima je govorila Lenka Ponjavić. 
 
U 19 časova, u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra, biće promovisano zavičajno stvaralaštvo Dobrivoja Pavlice pod nazivom Muzički i književni portret Dobrivoja Pavlice koji u svojim muzičkim i literarnim radovima afirmiše ime i značaj genijalnog dela Nikole Tesle. O autoru i stvaralaštvu govoriće akademik prof. dr Nenad Vunjak, a u muzičkom delu predstaviće se Dobrivoje Pavlica pesmama o Tesli kao i Zavičajno udruženje Ličana Nikola Tesla iz Apatina
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar