Apatin bio domaćin mladima iz seoskih sredina u Srbiji
Apatin je nedavno bio domaćin mladih iz cele Srbije koji su učestvovali u projektu  pod nazivom “Selo na dnevnom redu“. Za ovaj projekat, koji je okupio 30 mladih, bilo je, prema rečima organizatora, veliko interesovanje, pristiglo je 228 prijava za učešće.
 
Mladi iz Bujanovca, Lajkovca, Mokrina, Mačvanske Mitrovice, Sokobanje i mnogih drugih sela i manjih gradova iz Srbije imali su prilike da po prvi put budu u Apatinu i zajedno sa ekspertima iz omladinskog rada i donosiocima odluka učestvuju u kreiranju strategije za razvoj omladinskog rada u ruralnim područjima Srbije.
 
-Smatram da je ovaj projekat nešto veoma značajno kako za Apatin tako i za celu opštinu. Na ovom projektu su mladi iz ruralnih prodručja imali priliku da se obučavaju na poljima omladinske politike. Eksperti iz oblasti omladinskog rada i politike su upriličili ovaj događaj i učinili Apatin još ponosnijim domaćinom. Nadamo se da će u budućnosti biti još događaja za mlade u našem gradu – rekla je Vukana Macura, kordinatorka programa CEKOS-a.
 
Učesnici su, tokom pet dana, koliko je trajao projekat, bili smešteni u Domu učenika u Apatinu. Osim smeštaja imali su obezbeđenu hranu, materijal za rad kao i putne troškove.
 
Ove projekte je sproveo Centar za kulturu i obrazovanje Sonta uz podršku programa Erazmus plus.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar