Antonio Ratković na čelu Grada Sombora

U velikoj sali Skupštine grada Sombora, danas (petak), održana je prva konstitutivna sednica, nakon lokalnih izbora održanih 21.juna. Sednicu je otvorio najstariji odbornik Stevan Varga (Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratski Sombor), te su verifikovani mandati 61 odbornika.

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu.” u Skupštini Grada imaće 39 odbornika, dok će koalicione partnere činiti 5 odbornika liste Ivica Dačić (SPS) – Dragan Marković Palma (JS), kao i Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor sa takođe 5 odbornika. Za predsednika Skupštine imenovan je Zoran Rus (SNS), njegov zamenik biće Radomir Leković (SNS), dok je za sekretara Skupštine imenovana Dušanka Golubović (SNS).

Po rečima novog predsednika Skupštine Zorana Rusa, izbor na ovu funkciju je velika čast, ali I obaveza da se nastavi sa velikim radom:”Uspeli smo danas da konstituišemo Skupštinu, izabrali smo izvršnu vlast što je veoma bitno, te se sada možemo okrenuti rešavanju problema građana kroz rad Gradskog veća koje će Skupština da isprati”, rekao je Rus.

U drugom delu sednice Skupštine imenovan je i novi gradonačelnik grada Sombora Antonio Ratković (SNS), a za zamenika gradonačelnika izabrana je Ljiljana Tica (SNS).

U svom izlaganju, Ratković je istakao da su prioriteti ulaganja u infrastrukturu, putnu infrastrukturu, uređenje trotoara, ulica i kružnih tokova, privlačenje novih investitora, ulaganja u poljoprivredu, rešavanje problema vodosnabdevanja u svim naseljenim mestima, nastavak izrade planske dokumentacije, ulaganja u kulturu, sport, negovanje saradnje sa višim nivoima vlasti:”Pre svega velika je čast I privilegija biti gradonačelnik grada Sombora. Zajedno sa svojim timom odredili smo prioritete kojima ćemo se voditi a ono što želim da kažem je da se u prethodnom periodu jako puno toga uradilo te da je nas dočekalo dosta gotovih projekata, što nam je u velikoj meri olakšalo posao”, rekao je Ratković.

On je dodao I da će dovođenje novih investitora biti prioritet u radu njegovog tima:”Ono čime ćemo se rukovoditi je sigurno dovođenje novih investitora, završetak industrijske zone kao I eksproprijacija I kupovina određenog dela parcela kako bismo tu industrijsku zonu još više proširili I komunalno opremili”, dodao je novi gradonačelnik.

Imenovani su i članovi Gradskog veća, a čine ga Sava Dojić, Miroslav Kovačić, Antonija Nađ Kosanović, Boris Bulović, Slobodan Stanić, Slađana Radin, Darko Smiljanić, Silard Janković i Borislav Staničkov.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar