Aleksa Šantić: Obeležena stogodišnjica od završetka I Svetskog rata

Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca „Kralj Petar Prvi“ u Aleksi Šantiću, organizovalo je u subotu, 26. maja, svečanost povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.


Organizatori, uz podršku grada Sombora i Saveza Udruženja ratnih dobrovoljaca, pripremili su bogat kulturno umetnički program.


Program je počeo 25. juna monodramom „Milunka“, u izvođenju glumice Vesne Stanković, a posvećene Milunki Savić heroini Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata i ženi koja je dobila najveći broj odlikovanja u istoriji ratovanja.
U subotu, na centralnoj svečanosti izuzev domaćina, prisustvovali su i Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede i Boris Bulović, pomoćnik gradonačelnice, te predstavnici Saveza Udruženja ratnih dobrovoljaca i drugi gosti.


Nakon polaganja venaca na spomenik solunskim dobrovoljcima, održana je svečana akademija na kojoj se prisutnima obratio dr Vidoje Golubović, predsednik Saveza Udruženja, a u kulturno-umetničkom programu nastupio je Crkveni hor „Sveti car Konstantin i carica Jelena“, učenici somborske Gimnazije „Veljko Petrović“ i drugi učesnici.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar