Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Sivcu

U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za Kovid-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju, poručuju iz Crvenog krsta Kula. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom.

Prikupljanje krvi u svim ovlašćenim transfuzijskim ustanovama se odvija prema planiranom rasporedu, jer su krv i komponente stalno potrebne pacijentima. U skladu sa tim, naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati sutra, 7. aprila od 8 do 11 čas u starom delu Sivca, u prostorijama OŠ „20. oktobar“. Akciju organizuje Crveni krst Kula i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine.
Davaoci krvi se mole da ne dolaze na davanje krvi ukoliko su u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije, imaju prehladu, kašalj i kijanje, povišenu telesnu temperaturu, ili su bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar