Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ruskom Krsturu i Kruščiću

Crveni krst Kula organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Ruskom Krsturu i Kruščiću, u ponedeljak, 28. oktobra, u prostorijama mesnih zajednica. U Ruskom Krsturu će se akcija održati od 8 do 11:30 časova, a u Kruščiću od 13 do 14 časova. Akcija će se sprovesti uz pomoć transfuziomobila – namenskog vozila za prikupljanje krvi sa četiri stolice za dobrovoljne davaoce i pet mesta za članove terenske ekipe.

Krv možete da date isključivo ukoliko ste zdrava, odrasla osoba starosti od 18 do 65 godina. Zdravstveno stanje proverava se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno, nivoa hemoglobina, čime treba da se utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni davaoca ni osobu koja bi primila krv. Osoba koja daje krv mora da bude teža od 50 kilograma, da ima telesnu temperaturu nižu od 37 stepeni i puls između 50 i 100 otkucaja.
 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar