9.Lička olimpijada: Najava rekordnog broja učesnika

Radnom sednicom Organizacionog odbora i podelom konkretnih zadataka se ulazi u završnu fazu priprema za 9. Ličku olimpijadu koja će se održati 30. juna u Banji Junaković.

Po svemu rečenom postoje velike šanse da ovogodišnje takmičenje po broju ekipa učesnica nadmaši dosadašnji rekord od 25 timova. Za sada je izvesno da će se redovnim učesnicima priključiti nova ekiopa iz Trebinja čime će se broj učesnika iz Republike Srpske popeti na 5 (Nevesinje, Bosanski Petrovac, Banjaluka, Srpski brod i Trebinje).

Na poziv Milana Škrbića, predsednika opštine Apatin i predsednika Organizacionog odbora, ovogodišnjoj olimpijadi će kao gosti prisustvovati veći broj eminentnih naučnika i univerzitetskih profesora poreklom iz Like.

Na sednici je prihvaćena inicijativa da se za narednu godinu kad će se održati jubilarna 10. Lička olimpijada uputi poziv Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku, i da predsednik Srbije 2019. godine otvori ovo nadmetanje.

Utvrđen je datum, 25. jun za žrebanje ekipa. Žreb će tradicionalno biti dirigovan, odnosno prve četiri ekipe od prošle godine ne mogu se sastati pre polufinala.

Organizator ovog među Srbima poreklom iz Like i Krajine popularnog nadmetanja je Zavičajno udruženje građana “Nikola Tesla” uz veliku podršku SO Apatin.

Izvor: 
Apatinska plovarica
Foto: 
Darko Dozet


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar