7. Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda u Bačkom Monoštoru

Bački Monoštor vas poziva na sedmi po redu Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda, koji će biti održan u subotu, 27. oktobra, sa početkom u 15 sati, u Domu kulture.

Posetioci sajma Imaće prilike da probaju najbolje domaće torte – na čelu sa čuvenom doboš tortom, kolače, pekmeze, a naći će se tu i kulen od divljači, ribe, domaća slanina, najbolja mlevena paprika i još mnogo toga!

Osnovni cilj organizatora manifestacije – UG "Podunav" i Mesne zajednice Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora, je predstavljanje domaćih proizvoda, stvaralaštva žena, njihovih udruženja i poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem promocije domaće radinosti, unapređenja rodne ravnopravnosti i turističke promocije Bačkog Monoštora. 
 
Tokom sajma, u 17h biće organizovana radionica – predavanje za žene, sa ciljem upoznavanja sa mogućnostima gajenja lavande i predavanje o tehnologiji gajenja ove biljke, u saradnji sa Centrom za proizvodnju znanja i veština,  Novi Sad i Poljoprivrednom stručnom službom Sombor.
 
Budući da je Monoštor "Selo na 7 Dunava", okruženo vodom i šumama UNESCO Rezervata Biosfere "Bačko Podunavlje", koje živi u harmoniji sa prirodom, u saradnji sa JP Vojvodinašume, pre početka sajma, za goste Monoštora, organizovana je i promo šetnja Rezervatom, šetnom stazom Štrbac. Tura kreće u 11 sati, sa ulaza na stazu.

Informacije i prijave: putem telefona 065 807 5040 ili e-mail adrese: [email protected]
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar