6. Ličko prelo u Apatinu zakazano za 1. mart

Organizator, Zavičajno udruženje Ličana "Nikola Tesla" iz Apatina i za ovu godinu je pripremio tradicionalno, šesto po redu, "Ličko prelo" koje će se održati u Banji Junaković u petak, 1. marta. 

Na proteklih pet prela u Banji se tražila stolica više, kako ljudi poreklom iz Like iz svih krajeva Srbije, tako i iz okolnih država. Zajedničkim druženjem, na Ličkom prelu neguju sećanje na zavičaj, uz ličke običaje, ličku hranu i pesmu. 
Svih dosadašnjih godina atmosferu je dovodio do usijanja popularni Baja Mali Knindža, ali je zbog zdravstvenog stanja bilo pitanje njegovog ovogodišnjeg nastupa. Da gosti vole Baju to se zna, a da Baja voli apatinsko "Ličko prelo" sam je pokazao potvrdivši svoj dolazak uprkos operaciji koju je nedavno imao. 
 
U toku je rezervacija ulaznica i, sudeći po interesovanju, nema sumnje da će i ove godine "Ličko prelo" posetiti oko 1000 gostiju. Uz ulaznicu, gosti dobijaju tradicionalnu ličku večeru i piće, i veselje uz Baju Malog Knindžu. Uz sve to priprema se i poseban program u kojem su zastupljeni lički običaji. 
 
Svi zainteresovani za dolazak na "Ličko prelo" mogu rezervisati svoja mesta svakog radnog dana od 10 do 13 sati u kancelariji ZUL-a ,,Nikola Tesla'' (na trgu Nikole Tesle) ili na broj telefona 779-540.
                                       
Izvor: fb stranica ,,Apatinska plovarica''
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar