25 prijavljenih za prvi ciklus predavanja novootvorene školice za trudnice u Apatinu

Opština Apatin u sklopu projekta populacione politike i demografije ulazi i projekat „Školice za trudnice“ koja do sada na ovim prostorima nije nikad realizovana. Uređene su prostorije za buduće majke u okviru Doma zdravlja u Apatinu i već narednog ponedeljka (17. decembra) počeće prvi časovi za trudnice iz opštine Apatin.

- Uredili smo ovaj prostor i veoma smo srećni što ovako nešto kreće i kod nas. Do sada se prijavilo 25 trudnica, a mi smo se skoncentrisali na trudnice koje su u šestom, sedmom, osmom i devetom mesecu trudnoće i mislim da će im ova pomoć i predavanja koristiti, rekla je Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja u Apatinu.
 
 
Prostorije u kojima će se održavati edukacija su nastale preuređenjem "Društvene" sale u apatinskom Domu zdravlja, a enterijer je u potpunosti uređen kako bi se buduće majke osećale prijatno. Prvi ciklus predavanja počinje u ponedeljak od 17 sati, a u okviru njega biće održano sedam predavanja u kojima će između ostalog govoriti o pripremi za odlazak u porodilište, bezbednosti beba u automobilu, itd.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar