2,3 miliona od fondacije Ana i Vlade Divac za kvalitetniji život građana Sombora

U okviru konkursa “Možemo i mi”, koji drugu godinu za redom sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, podržano je šest inicijativa u Somboru u vrednosti od 2,3 miliona dinara za projekte koji za cilj imaju rešavanje svakodnevnih problema u zajednici, odgovaraju na najvažnije potrebe građana i građanki ove opštine, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između izbeglica i lokalnog stanovništva. 

Cilj našeg projekta je da pomognemo opštinama koje su najviše pogođene izbegličkom krizom kroz podršku projektima koji će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiti migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Na ovaj način želimo da razvijamo duh zajedništva, ali i da ukažemo da su različitosti bogatstvo svakog društva. Stoga smo izabrali čak 22 inicijative u opštinama Sombor, Šid i Obrenovac’’, rekla je Ivana Živanović iz Fondacije Ana i Vlade Divac.
Ona je dodala da je ohrabrujuće što se na konkurs javio veliki broj omladinskih organizacija koje će kroz konkretne aktivnosti promovisati i značaj volonterizma i izgradnje društva zasnovanog na filantropskim vrednostima.
 
U okviru projekata, Fondacija Ana i Vlade Divac sa lokalnim partnerima organizovaće i Festivale solidarnosti gde će se predstaviti rezultati projekata, ali i podsticati odgovornost, solidarnost i inkluzija među građanima.
 
Organizacije i neformalne grupe čiji će projekti biti podržani u Somboru su: ,,Drustvo podvodnih aktivnosti Sombor’’, UG ,,Griva’’, UG ,,NATURA’’, Somborski edukativni centar, UG ,,Somborski omladinski BOOM’’ i  UG ,,Podunav’’.
 
Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac drugu godinu za redom uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations). U okviru projekata, u prethodnom periodu podržali su 18 projekata u opštinama Šid, Preševo i Subotica, u ukupnom iznosu od 70.000 dolara.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar