lokacija: Apatin
objavljeno: 17.06.2017.
Autor: Jelena

1. Motonautička regata Apatin - Osijek - Apatin boravila u našem gradu

Društvo

U okviru 1. Motonautičke regate Apatin - Osijek - Apatin, Motonautički klub ,,Gornje Podunavlje Sombor 2016'' , u svojstvu organizatora iste, bio je domaćin članovima Motonautičkog kluba ,,Drava'' iz Osijeka. Interesantan je podatak da je osječki klub ove godine po prvi put, nakon 20-tak godina, uplovio u vode Republike Srbije.
Motonautička regata Apatin - Osijek - Apatin bila je uvod u hrvatsku regatu u kojoj je učestvovalo preko 100 plovila.


 

Članovima somborskog i osječkog kluba, na njihovom putu, bilo je organizovano i lepo druženje u apatinskoj Marini. Nakon toga, Motonautička regata je krenula ka Zimskoj luci u Osijeku gde su ih dočekali članovi ,,Drave'', a koji su naredna dva dana bili domaćini članovima Motonautičkog kluba ,,Gornje Podunavlje Sombor 2016''.


 

Druženje regataša privedeno je kraju u Aljmašu na obali Dunava, gde su učesnici sabirali utiske plovidbe Dunavom i Dravom.
Po oceni organizatora, ova prva Regata protekla je bolje nego što su očekivali, te je rešeno da se naredne godine ponovo organizuje.
- Zahvaljujemo se apatinskim sponzorima koji su omogućili da se da se u Marini održi jedno lepo druženje za nas. Posebnu zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji opštine Apatin koja nam je pomogla oko smeštaja plovila i učesnika regate iz Osijeka. Voda i obale zbližavaju ljude. Apatinci su sjajni domaćini, pa se sigurno vidimo i dogodine, poručili su iz Motonautičkog kluba ,,Gornje Podunavlje Sombor 2016''.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, a koji treba uskoro da...

Radnici Odeljenja javne rasvete JKP „Zelenilo“ Sombor priveli su kraju  novogodišnje kićenje grada, nakon što su prethodno okitili...

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu, podsećanja radi, odobrio je projekat Lokalnoj akcionoj grupi...

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina postojanja Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, u Palati Srbije...

Udruženje italijanskih industrijalaca u Srbiji "Konfindustrija" (Confindustria Serbia) obeležilo je  pet godina postojanja i, tim povodom, nagradilo kompanije,...

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji se sprovodi četiri meseca, za rezultat ima 7.847 hitnih mera...