1. Centar za obuku iz Sombora poklonio 101 knjigu apatinskoj gimnaziji

Gimnazija ,,Nikola Tesla” iz Apatina proglašena je za školu koja je imala najbolju saradnju sa vojskom u Zapadno-bačkom okrugu, te im je u vezi sa tim 1. Centar za obuku vojske Srbije iz Sombora na poklon uručio 101 knjigu.


Ovim povodom, a takođe i povodom predstojeće slave, Svetog Save, u holu gimnazije je organizovana svečana priredba, u okviru koje je pozdravni govor održao direktor gimnazije, Vojislav Petrović, a nakon njega i komandant 1. Centra za obuku vojske Srbije u Somboru,  poptukovnik Ivan Orbović. Nakon toga je usledila Svetosavska akademija koju su pripremili učenici i nastavnici gimnazije. 


Direktor gimnazije za 025info ističe kako je poklon koji su dobili izuzetno vredan.


Poptukovnik Ivan Orbović se zahvalio na pažnji i ugodnom programu koji su priredili današnji domaćini i iskoristio priliku da čestita slavu svim prosvetnim radnicima.


- Ovo je tradicionalna akcija koju sprovodi Ministarstvo odbrane Republike Srbije zajedno sa Vojskom Srbije i u pitanju je akcija koja nosi naziv “101 knjiga za srednje škole”. Media centar odbrana kao izdavač Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je pripremila ove knjige iz različitih oblasti, kulture, nauke, odbane i bezbednosti, stranih jezika i tako dalje, rekao je Orbović i istakao kako se nada da će neko od apatinskih učenika jednog dana postati oficir Vojske Srbije.


Po završetku Svetosavske akademije i uručivanja nagrade, uz prisustvo apatinskih sveštenika Željka Vasića i Mladena Glušca, lomljena je slavska pogača, a ovogodišnja kuma slave je profesorka Zorana Mišković.


Pored velikog broja učenika i profesora, predstavnika vojske i sveštenstva, svečanom događaju u gimnaziji prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar