025 info u koprodukciji sa K 54 priprema tri emisije

025 info, ostvario je pravo na sredstva iz budžeta grada Sombora u iznosu od 500.000 dinara.  Novac je dodeljen na osnovu konkursa za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja.

Izabrano je devet od 13 prispelih prijava, a nakon što je sporazumom sa kablovskim operaterom Sat trakt (ST cable) rešen problem blokade preduzeća, 025 info će moći da ispuni sve zahtevane uslove. To posebno dobija na težini, kada se zna da je ovaj medij regionalno orijentisan, odnosno da izveštava o svim bitnim informacijama za teritoriju Zapadnobačkog okruga – Apatin, Sombor, Kulu i Odžake. 

Ovo je nastavak dobre prakse i međusobne saradnje medija iz dve opštine, s obzirom na to da je Kanal 54 iz Sombora takođe finansiran delom sredstava iz Opštine Apatin. Na ovaj način biće finansirana koprodukcija ova dva medija. Zahvaljujući zajedničkim projektima  i realizacijom programa ostvariće se pun javni interes građana da budu informisani. Ovo će biti moguće emitovanjem planiranih emisija: “Život na selu”, “Somborskim sokakom” i “Život u trendu”.

 “Život na selu” baviće se svakodnevicom čoveka koji je odabrao da ne ode u grad. Govoriće o različitim situacijama, životnim temama i pričama sa kirbaja i seoskih slava. Posebna pažnja biće posvećena seoskom turizmu, jer naš region itekako ima šta da ponudi. 

Znamenitosti i kulturno – istorijsko nasleđe Sombora biće zauvek sačuvani od zaborava u emisiji “Somborskim sokakom”. Podsetićemo se znamenitih Somboraca i njihovog doprinosa gradu, dok budemo šetali ulicama, koje kriju mnoge interesantne priče. 

Osim prošlih vremena, bavićemo se i pogledom u budućnost, kao i onima koji nju čine – mladima. “Život u trendu” obuhvatiće aktuelne teme važne za omladinu u Somboru. Pored srednjoškolskih i studentskih tema, ova emisija baviće se i noćnim životom celog okruga. 

 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar