U organizaciji Poljoprivredne stručne službe Sombor, u Prigrevici održano predavanje za poljoprivrednike

Na poziv asocijacije poljoprivrednika iz Prigrevice, u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Sombor, u prigrevačkoj biblioteci je održano predavanje za poljoprivrednike.
 

Prema rečima Đorđa Vignjevića, pomoćnika predsednika opštine Apatin za poljoprivredu, predavanje je bilo izuzetno posećeno i korisno.
 

Pet predstavnika Poljoprivredne stručne službe Sombor govorilo je o pet različitih tema. U pitanju su analiza proizvodnje kukuruza, kao i ogled kukuruza za silažu sa različitim vremenom siliranja. Takođe, bilo je reči i o rezultatima realizacije projekta ,,Kontrola lakopristupačnog azota u zemljištu primenom N-min metode radi očuvanja kapaciteta poljoprivrednog zemljišta u državnoj i privatnoj svojini u 2016. godini''. Sem toga, jedna od tema bila je posvećena značaju setve u smislu podizanja prinosa, a govorilo se i o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov u 2017. godini.
 

Vignjević je istakao kako je u planu da se ovakvo predavanje uskoro  održi u Sonti i u Apatinu.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar