Prvi domaćin 52. Četvoroprega je Bogojevo

Mađarsko kulturno-umetničko društvo Aranj Janoš iz Bogojeva domaćin je 52. Četvoroprega, manifestacije koja promoviše kulturni amaterizam Mađara iz Zapadnobačkog okruga. Program se održava danas, 4. januara, u Domu kulture u Bogojevu, sa početkom u 19 časova. Ulaz je 100 dinara. U kulturno-zabavnom programu amaterska društva iz sva četiri sela predstaviće se skečevima, plesnim i muzičkim numerama.

Ovu manifestaciju zajedno organizuju amaterska kulturna društva iz četiri mesta u Zapadnobačkom okrugu u kojima žive pripadnici mađarske nacionalne zajednice, a to su, špored Bogojeva, još Svilojevo, Kupusina i Doroslovo. Svake godine organizator završnice je drugo selo koje je preuzelo zastavu manifestacije od prethodnog domaćina. Posle Bogojeva, Četvoropreg će biti održan u Kupusini, 5. januara, Svilojevu, 10. januara i Doroslovu, 11. januara, koje će biti domaćin završnice 2020. godine.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar