Preko 30 miliona dinara za uređenje atarskih puteva u Prigrevici i Sonti

Prethodnih dana započeli su radovi na izgradnji i uređenju atarskih puteva u Prigrevici, a ujedno je ovo prvi put da se tako nešto realizuje u ovom selu opštine Apatin. Put dužine od oko 900 metara bi trebalo da bude urađen po svim normama atarskih puteva koje podrazumevaju korišćenje tucanika, asfalta i izradu prilaza njivama.

- Odabrali smo još od ranije prostor na kome se nalazi najviše poljoprivrednika, a takvih atarskih puteva će u budućnosti biti mnogo više. Moramo da budemo korektni i prema poljoprivrednicima koji godišnje izdvajaju značajna sredstva za zakup zemljišta i ako smo pošteni u našim namerama deo tih sredstava moramo da uložimo u ovakve svrhe kako bi njima dodatno olakšali poslove, izjavio je Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije.
 
 
Opština Apatin će u ovom projektu, vrednom preko 31 milion dinara, učestvovati sa 20 miliona, dok će se ostala sredstva dobiti od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.
 
Planirana sredstva će biti iskorištena za izgradnju atarskih puteva u Prigrevici i Sonti, a prema rečima pomoćnika predsednika opštine Apatin za investicije naredne godine u ovu priču biće uključeno i Svilojevo i Kupusina.
 
- Ovo je tek početak, ali mislim da je pravi put i nadam se da će poljoprivrednici biti zadovoljni. U ovom obliku u opštini Apatin se do sada nisu pravili atarski putevi, sigurno da je bilo nekakvih radova, ali ovo je korak napred koji će obezbediti lakši prevoz i pristup njivama, a ujedno i dosta zemlje sa guma poljoprivrednih mašina će otpasti na tim putevima kako se ne bi iznosile na glavne saobraćajnice, kazao je Milojević.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar