Dan žitnih polja održan u Somboru

Tradicionalna manifestacija Dan žitnih polja održana je jubilarni 20. put, juče u Somboru,u organizaciji Asocijacija žena Sombor, a uz podršku Grada Sombora.

U okviru manifestacije predstavile su se članice udruženja žena iz Stanišića, Čonoplje, Kljajićeva, Stapara, Bezdana, Koluta, Apatina, Sonte i Zrenjanina, koje su predstavile svoj kraj pripremivši slana jela i poslastice. Program su ulepšali nastupi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa.

Jelica Polovina, predsednica Asocijacije žena Sombor rekla je da je cilj manifestacije da se neguju dobri međuljudski odnosi kroz ono što je svima zajedničko, a to je hleb.

-Želim da zahvalim svim ženama koje su odvojile vreme i došle da nas podrže u ovom našem poslu. Hleb nam je svima zajednički isto kao što je nebo, kao što je voda, kao što je vazduh, znači to su neke stvari po kojima smo svi zajedno, svi smo tu negde i prosto ono što je zajedničko treba da negujemo i treba da pravimo dobre odnose. Ova naša manifestacija zapravo jeste da se naprave lepi, još bolji i još lepši odnosi nego što jesu, jer često neke glupe stvari umeju da pokvare odnose među ljudima i onda je to teško popravljati - rekla je Polovina.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar