lokacija: Apatin
objavljeno: 20.02.2002.

Gorivo udara i po kućnim budžetima

Info servis

Prosečno domaćinstvo lane moralo da izdvoji 200 evra više za energente nego u 2010. Benzin i dizel poskupeli su na godišnjem nivou za oko 20 odsto. Rast cena goriva, struje i gasa povećao je mesečne troškove domaćinstava za, u proseku, oko 1.950 dinara. A najveće poskupljenje, ubedljivo, u prošloj godini zabeležili su benzin i dizel, čiji je račun porastao za oko 20 odsto. Pun rezervoar je za većinu vozača već duže vreme neostvaren san, a konstantan rast cena goriva utiče i na poskupljenje prevoza i transport robe. Od 2,3 miliona vozila u Srbiji, oko 1,8 miliona su putnička, pa tako, u proseku, svaki četvrti građanin Srbije vozi automobil. Statistika govori da prosečan automobil kod nas godišnje pređe 10.000 kilometara, što je i tri puta manje nego u nekim evropskim zemljama. Zbog vremešnog voznog parka, prosečna potrošnja automobila je oko osam litara goriva, što povećava mesečne troškove. Samo godinu ranije, prosečna cena BMB 95 benzina bila je 109,40 dinara (evrodizel 114,90), pa je vožnja automobila koštala 87.520 dinara. Tako je prosečna vožnja tokom prošle godine koštala čak 17.520 dinara više nego godinu pre. U poređenju sa 2009. kada je evrodizel u proseku koštao 58,2 dinara i bio 2,3 puta jeftiniji nego danas, pad standarda je neuporediv.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na gradskom bazenu u Odžacima sutra, 15. juna, počinje sezona kupanja. Radno vreme bazena je od 9:00 do...

Potrošači u Prigrevici će u sredu, 12. juna, zbog seče grana, povremeno biti bez električne energije od 8 do 14...

U prostorijama Mesne zajednice Apatin mogu se preuzeti BTI tablete za larvicidni tretman komaraca MOS Cross projekta. 

U utorak, 11. juna, vršiće se aviotretman komaraca u Somboru, na području zaštitnog pojasa uz Dunav i obodnih...

Zbog  potrebe izvođenja radova na pojačanom održavanju dela Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara u Odžacima - II faza,...

Podsećamo sve meštane Apatina i okoline da se danas vrši tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i iz vazduha....