lokacija: Apatin
objavljeno: 20.10.2009.

Počelo gašenje apatinskih medija

Društvo

Gašenje apatinskih medija zbog objavljivanja sporne vesti, počelo je ove nedelje. Prvi korak preduzet je u ponedeljak kada su blokirani tekući računi TV Apatina od strane Apelacionog suda. Dakle, opštinski medij TV Apatin je zvanično u finansijskoj blokadi što pokazuje i fotografija ispod.Ova sudbina čeka i ostala dva apatinska medija, Radio Dunav i Radio Apatin, koja je ovaj sud pravosnažno osudio. Podsećamo, nakon oslobađajuće presude Višeg suda u Somboru, Apelacioni sud je doneo odluku da mediji moraju da plate ogromne novčane kazne , od kojih je ona TV Apatinu najveća u istoriji medijskih suđenja u našoj zemlji.

Udruženje Novinara Srbije uputilo je i pismo predsedniku apatinske opštine, dr Živoradu Smiljaniću, u kome apeluje da se pomogne apatinskim medijima zbog  sudske presude Apelacionog suda Novi Sad.
Ukoliko predsednik opštine Apatin odluči da izađe u susret UNS-u i spomenutim apatinskim medijima, to podrazumeva da će se ta naknada platiti parama poreskih obveznika opštine Apatin.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...

Prvi izbor za Mis Zapadnobačkog okruga održan je juče u sali Cristal Lux u Somboru. Izbor je organizovala...