lokacija: Apatin
objavljeno: 18.01.2017.
Autor: Jelena

Milan Škrbić: Proglašenje lučkog područja u Apatinu istorijski događaj za naš grad

Društvo

Nakon što je Vlada Srbije usvojila uredbu o utvrđivanju lučkog područja nove luke u Apatinu, razgovarali smo sa Milanom Škrbićem, predsednikom opštine Apatin, a koji ne krije zadovoljstvo što je lokalna samouprava, posle puno vremena i truda, ipak uspela da dobije lučko područje.
Škrbić je rekao kako, po njegovim saznanjima, već sada postoje 4 zainteresovana operatera za izgradnju luke, ali to još nije konačan broj jer država tek treba da raspiše međunarodni tender.
Predsednik opštine Apatin ističe kako će luka u Apatinu biti jedina luka u Srbiji koja se naslanja na Slobodnu zonu, a što je razlog više za privlačenje još većeg broja investitora. Sve ovo su osnovni preduslovi za otvaranje novih radnih mesta.
Škrbić veruje da će izgradnja luke, a što je sad u nadležnosti države, početi u veoma kratkom vremenskom roku, jer to nije samo u interesu naše opštine, već i u interesu Zapadnobačkog okruga, kao i u interesu cele Srbije.


Podsetićemo se da je Vlada Srbije 13. 01.2016. godine usvojila uredbu o utvrđivanju lučkog područja nove luke u Apatinu.
Ovom uredbom utvrđuje se lučko područje u skladu sa strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine, dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja i planskim dokumentima koji se odnose na upravljanje vodama.
Lučko područje je ukupne površine 34 ha 99 a 15m2.
Na osnovu ove uredbe izvršiće se zabeležba lučkog područja u katastru nepokretnosti.
Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.
Uredbu je potpisao predsednik Vlade RS, Aleksandar Vučić.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Sivačko udruženje žena ''Panonija'' jedno je od dobitnika donacije u okviru projekta koje organizuje kompanija Telekom Srbija pod...

Iako su nedavno izašli iz radnih projekata koji su vezani za zimsku službu, Javno komunalno preduzeće "Naš dom"...

Mesna zajednica Donji grad u Kuli organizovaće poslednje nedelje marta akciju podele ranije prikupljene polovne odeće i obuće. Podela...

Apatinske mažoretkinje sastava "KADETI A" prisustvovale su takmičenju Figura Sombor Open 2019, na kom su osvojile 1. mesto....

Iz Osnovne škole "Branko Radičević" Odžaci obaveštavaju roditelje budućih prvaka da će upis u prvi razred početi 1....

U toku je izgradnja kanala Кula - Mali Iđoš. U prvoj fazi je izgrađeno 10 km, u drugoj...