lokacija: Apatin
objavljeno: 18.01.2017.
Autor: Jelena

Milan Škrbić: Proglašenje lučkog područja u Apatinu istorijski događaj za naš grad

Društvo

Nakon što je Vlada Srbije usvojila uredbu o utvrđivanju lučkog područja nove luke u Apatinu, razgovarali smo sa Milanom Škrbićem, predsednikom opštine Apatin, a koji ne krije zadovoljstvo što je lokalna samouprava, posle puno vremena i truda, ipak uspela da dobije lučko područje.
Škrbić je rekao kako, po njegovim saznanjima, već sada postoje 4 zainteresovana operatera za izgradnju luke, ali to još nije konačan broj jer država tek treba da raspiše međunarodni tender.
Predsednik opštine Apatin ističe kako će luka u Apatinu biti jedina luka u Srbiji koja se naslanja na Slobodnu zonu, a što je razlog više za privlačenje još većeg broja investitora. Sve ovo su osnovni preduslovi za otvaranje novih radnih mesta.
Škrbić veruje da će izgradnja luke, a što je sad u nadležnosti države, početi u veoma kratkom vremenskom roku, jer to nije samo u interesu naše opštine, već i u interesu Zapadnobačkog okruga, kao i u interesu cele Srbije.


Podsetićemo se da je Vlada Srbije 13. 01.2016. godine usvojila uredbu o utvrđivanju lučkog područja nove luke u Apatinu.
Ovom uredbom utvrđuje se lučko područje u skladu sa strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine, dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja i planskim dokumentima koji se odnose na upravljanje vodama.
Lučko područje je ukupne površine 34 ha 99 a 15m2.
Na osnovu ove uredbe izvršiće se zabeležba lučkog područja u katastru nepokretnosti.
Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.
Uredbu je potpisao predsednik Vlade RS, Aleksandar Vučić.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...