lokacija: Kula
objavljeno: 01.10.2018.

Vredne novčane nagrade za najbolje studente iz kulske opštine

Društvo

Iz opštinskog budžeta ovih dana je isplaćena druga rata godišnjih nagrada najboljim studentima iz kulske opštine.

Svaki student sa prosečnom ocenom iznad 9 dobio je 30 000 dinara, što je iznos u vrednosti od pet mesečnih stipendija.
 
Pravo na stipendije, studenti su stekli na osnovu Konkursa, a koji lokalna samouprava raspisuje svake godine, po Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom.
 
Prema rečima predsednika opštine Velibora Milojičića, planovi su da se nagrađivanje najboljih studenata, kao i đaka generacije nastavi i u budućnosti.
- Razmišljamo i o tome da se budžetom naredne godine taj iznos i poveća. Takođe, osim o najboljima, mi u sektoru obrazovanja vodimo računa o svim srednjoškolcima opštine Kula, pa imamo besplatan prevoz za sve đake koji pohađaju škole na teritoriji naše opštine. U osnovnim školama i predškolskim ustanovama tu su besplatne užine, zaista radimo na jednom ambijentu koji će omogućiti nabolje uslove za svu decu, rekao je Milojičić.
 
Uslov za sticanje ove nagrade obezbedilo je 72 studenta, dok je za drugu ratu godišnjih nagrada izdvojeno ukupno 2.160.000,00 dinara.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....

Crveni krst Odžaci je povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja...

Organizatori GREEN TOWN Jazz Fest manifestacije koja će se deveti put održati u bašti Bowling centra Bowlingstones u...

Šesti po redu, Dunav soja Danu polja koje su zajednički organizovali Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kompanija Belchim...

Turistička organizacija Apatin raspisala je oglas za učestvovanje na javnom nadmetanju za zakup pozicije  za štand za distribuciju pića.  

Juče je u Ožacima, kako je rekao pomoćnik predsednika Opštine Milorad Stanišić, nastavljena akcija tretiranja komaraca.