Za rad poljoprivrednih udruženja bespovratno 15 miliona dinara

Srbija i Svet

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za finansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2019. godini.

Predmet Javnog konkursa je dodela finansijskih sredstava za projekte iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja koje realizuju udruženja, a koji su od javnog interesa.
 
Кonkurs se realizuje sa ciljem unapređenja kvaliteta i promocije života u ruralnim područjima sprovođenjem aktivnosti kojima se jača svest o značaju razvoja poljoprivrede i ruralnih oblasti.
 
Prioritetne tematske oblasti koje će biti finansirane su:
 
stabilizacija dohotka zaposlenih u poljoprivredi; modeli finansijske podrške poljoprivredi i ruralim područjima; efikasno upravljanje zemljištem; unapređenje stanja fizičkih resursa; unapređenje sistema transfera znanja i razvoj ljudskih potencijala; zaštita životne sredine u oblasti poljoprivrede; tehnološki razvoj i modernizacija poljoprivredne proizvodnje i prerade; ispitivanje tržišta i plasmana; razvoj tržišnih lanaca; očuvanje poljoprivrede, prirodnih i ljudskih resursa u područijima sa oteženim uslovima rada u poljoprivredi; diverzifikacija ruralne ekonomije i očuvanje kulturne i prirodne baštine;unapređenje socijalne strukture i jačanje socijalnog kapitala; unapređenje kvaliteta i bezbednosti proizvoda i unapređenje stanja u oblasti zaštite životinja.
 
Po ovom konkursu opredeljena su sredstva u iznosu od 15.000.000 dinara u bruto iznosu koji će biti isplaćeni potencijalnim korisnicima putem dva konkursa.
 
Od ukupno opredeljenih sredstava za ovaj konkurs predviđeni budžet iznosi 10.000.000 dinara. Predviđeni iznos sredstava u drugom krugu je 5.000.000 dinara, pri čemu navedeni iznos može biti i veći, u slučaju neutrošenih sredstava opredeljenih za prvi konkurs.
 
Odabrani projekti biće finansirani/sufinansirani sa najviše do 1.000.000 dinara u bruto iznosu po projektu.
 
Okvirni datum početka realizacije dela odabranih projekata u prvom konkursu je april/maj 2019. godine.
 
Pravo učešća na Javnom konkursu imaju udruženja, osnovana radi ostvarivanja opštekorisnog cilja, upisana u Registar Agencije za privredne registre: koji imaju sedište na teritoriji Republike Srbije, čiji se ciljevi, definisani statutom/osnivačkim aktom ostvaruju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i imaju potrebne kapacitete za sprovođenje predloženog projekta.
 
Projekat se može realizovati u partnerstvu više udruženja, pri čemu je jedno nosilac i javlja se u ulozi podnosioca i potpisnika ugovora.
 
Rok za podnošenje prijava je 15 dana.
 
Drugi konkurs biće objavljen u III kvartalu 2019. godine na internet stranici Ministarstva i Portalu e-Uprave.
 
Više informacija o konkursu možete pogledati OVDE.
 
Izvor i foto: eКapija/kula.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se članovi rekao je da je...

Manifestacija pod nazivom Kutak za dečiji trenutak održana je u nedelju, 16. juna, u dvorištu Kaštela Ečka, pod...

U nameri da promoviše i poveže srpske kompanije sa kineskim partnerima, PKS-RPK Sombor je u saradnji sa kineskom...

Ovogodišnji Festival evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula. Pored rekordnog broja filmova u 15...

Seniorke i seniori Srbije osvojili su prva mesta na turniru I runde III Kontinentalnog kupa 2018 – 2020....

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Vladičin Han. Bio je oduševljen onim što je tamo zatekao.  Prisustvovao je otvaranju poslednje deonice...