Podrška pokrajine javnom informisanju nacionalnih manjina i osetljivih grupa

Srbija i Svet

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama raspisao je dva konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja.

Za projekte proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina biće raspoređeno ukupno 4 miliona dinara, polovina tog iznosa opredeljena je za privatna preduzeća, a druga polovina za udruženja građana.
 
Projekti iz oblasti javnog informisanja osetljivih grupa biće podržani sa ukupno 2,5 miliona dinara. Konkurs je namenjen medijima koji objavljuju informacije na znakovnom jeziku ili Brajevom pismu ili na drugi način.
 
Rok za prijavu na oba konkursa je do 6. avgusta.
 
Tekstovi konkursa objavljeni su na sajtu Sekretarijata www.kultura.vojvodina.gov.rs zajedno sa obrascima za prijavu projekta i budžet projekta.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U nameri da promoviše i poveže srpske kompanije sa kineskim partnerima, PKS-RPK Sombor je u saradnji sa kineskom...

Ovogodišnji Festival evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula. Pored rekordnog broja filmova u 15...

Seniorke i seniori Srbije osvojili su prva mesta na turniru I runde III Kontinentalnog kupa 2018 – 2020....

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Vladičin Han. Bio je oduševljen onim što je tamo zatekao.  Prisustvovao je otvaranju poslednje deonice...

U subotu, 11. maja u 12.00 časova, u Velikoj sali Skupštine APV, održava se svečanost proglašenja pobednika devetog Međunarodnog Festivala...

U subotu, 11. maja 2019. godine je otvaranje Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Novi Sad će i ove godine biti domaćin ove manifestacije,...