Novi pokrajinski konkursi u oblasti privrede i turizma

Srbija i Svet

Raspisani su novi pokrajinski konkursi u oblasti privrede i turizma. Konkursi su objavljeni 15. jula, a rok za podnošenje prijava je 6. avgust.

Tekst svih konkursa objavljen je na internet prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam: www.spriv.vojvodina.gov.rs
 
Raspisan je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za doprinos razvoju socijalne ekonomije. Bespovratna sredstva su namenjena za unapređenje konkurentnosti privrednih društava kroz subvencionisanje troškova nabavke opreme, mašina i repromaterijala.
 
Preduzetnici, mikro i mala pravna lica mogu konkurisati za bespovratna sredstva za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti.
 
Konkursi za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine namenjeni su udruženjima građana sa teritorije pokrajine koja organizuju turističko-privredne manifestacije međunarodnog značaja, odnosno koja organizuju ili učestvuju na manifestacijama od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja.
 
Pokrajina sufinansira i troškove organizacije regionalnih međunarodnih sajamskih manifestacija u AP Vojvodini dodelom bespovratnih sredstava organizatorima – privrednim komorama i udruženjima.
 
Bespovratna sredstva dodeljuju se i lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala, kao i privrednim subjektima za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine.
 
Raspisan je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za podizanje kapaciteta i kvaliteta objekata za degustaciju, kao i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana za organizovanje kongresa u cilju unapređenja turističke ponude.
 
U cilju povećanja produktivnosti i konkurentnosti klaster organizacija, Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva za subvencionisanje troškova nabavke opreme i realizaciju projekata.
 
Mikro, mala pravna lica i preduzetnici mogu konkurisati za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje izdataka za nabavku repromaterijala, a takođe i za dodelu bespovratnih sredstava za subvenciosanje izdataka za nabavku mašina, opreme, softvera ili za sticanje nematerijalne imovine.

Konkurs je raspisan i za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje poslovnih inkubatora radi razvoja privrede i preduzetništva AP Vojvodine.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Cene rominga u regionu biće znatno snižene od 1. jula. Minut razgovora za odlazne pozive, prema najavi ministra...

Danas i sutra, 24. i 25. juna, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, zadržaće se nestabilno vreme sa lokalnom...

Akciju Nedelja za čistiju Vojvodinu, koja će se održati od 24. do 27. juna, sprovodi Pokrajinski sekretarijat za...

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji...

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, uručio...

Nakon velikog pomora pčela koji je krajem maja zadesio pčelare u okolini Kikinde, u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu,...