lokacija: Apatin
objavljeno: 04.07.2017.
Autor: Jelena

Radovi Dušana Banjca pobedili na konkursu za likovne stvaraoce opštine Apatin

Kultura

Umetnički savet Galerije Meander  konstatovao je da je na konkursu za samostalnu izložbu za likovne amatere prispelo 5 prijava i da sve ispunjavaju uslove. Odlučeno je da je pobednik Dušan Banjac iz Apatina i da će se u apatinskoj galeriji prirediti upravo njegova  samostalna izložba.

Radovi Dušana Banjca su, kako kažu u galeriji Meander, različitog i inovativnog tehničkog sadržaja kojim je realizovan originalan koncept. Izvedeni su od uglavnom recikliranog materijala, kao što su štamparske boje, ofset ploče, papir, plastične kese i drugo. Osim što koncept predstavlja aktuelna kretanja u umetnosti i upotrebu recikliranog materijala, ovi radovi su  u rasponu od ekspresivne apstrakcije do asamblaža i instalacija. Autor je naznačio jasno sopstveno gledište vizuelne umetnosti i u prenosnom značenju perosnalna uloga u odnosu umetnosti, nauke i društva u celini.  U tom smislu kolekcija radova zove se „Anonimus“.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.