lokacija: Sombor
objavljeno: 09.01.2017.

Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

Kultura

Somborski književni festival i Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a njegov cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

Uslovi konkursa:

- Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavljenom knjigom.
- Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa.
- Konkurs je otvoren do 15.02.2017.

Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dušan Vejnović i Tamara B. Krstić objaviće rezultate do 15.03.2017.
Nagrada se sastoji iz štampanja nagrađenog rukopisa. Nagrada će biti uručena tokom Somborskog književnog festivala u maju 2017. Autor izabranog rukopisa biće lično obavešten. Ime pobednika konkursa biće objavljeno na sajtu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki i u relevantnim štampanim i elektronskim medijima.

Uputstvo za slanje rukopisa:

- U razmatranje za nagradu ulaze rukopisi bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).
- Rukopisi se šalju elektronski na adresu [email protected] do 15.02.2017.
- Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom i razrešenje šifre.
- U razrešenje šifre je potrebno uključiti sledeće podatke: Ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige

Rukopis koji se šalje na konkurs mora biti potpisan šifrom i predstavljati originalno autorsko delo na srpskom jeziku, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni. Žiri neće uzeti u razmatranje rukopise koji ne budu ispunili uslove konkursa.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.