lokacija: Odžaci
objavljeno: 13.12.2018.

Dodeljene nagrade konkursa Mesec knjige u Odžacima

Kultura

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka nagradila je najuspešnije učesnike literarnog i likovnog konkursa “Mesec knjige”. 

Manifestacija “Mesec knjige” je pod krovom Narodne biblioteke duže od tri decenije, koliko se organizuje i tradicionalni literarni i likovni konkurs koji je namenjen učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Odžaci, kao i predškolcima.
 
Učesnici konkursa poslali su veliki broj maštovitih radova, kazala je direktorica biblioteke Biljana Zlatković, na završnoj svečanosti manifestacije koja je održana danas u višenamenskoj sali Sportskog centra Odžaci.
 
- Teme su vam bile jako kreativne i to je lepo. Najčešće ste pisali o hrani i bilo je divno čitati te radove. I onda samo da ta hrana skoči, zamiriše i da poželite da je pojedete. Ono što je zanimljivo kod predškolaca, to je da su oni najviše radili svoje portrete i bilo je lepo gledati kako oni vide sami sebe – rekla je Zlatković.
 
Biblioteka je i ove godine najuspešnije učesnike konkursa nagradila knjigama, a nakon dodele sa decom se družio mađioničar što je posebno obradovalo najmlađe koji su sa manifestacije otišli sa osmehom na licu i bogatiji za jedan novi doživljaj.
 
Nagrađeni u kategoriji nižeg školskog uzrasta na literarnom konkursu su sledeći učenici: 1. nagrada Ivana Bogojević, OŠ “Kosta Stamenković” Srpski Miletić; 2. nagrada Anđela Penić, OŠ “Branko Radičević” Odžaci; 3. nagrada Miljan Manasijević, OŠ “Bora Stanković” Karavukovo.
 
U kategoriji višeg školskog uzrasta nagrade su pripale sledećim učenicama: 1. nagrada Nađi Stanišić, OŠ “Kosta Stamenković” Srpski Miletić; 2. nagrada Jovani Mladenović, OŠ “Miroslav Antić” Odžaci; 3. nagrada Tijani Stojčević, OŠ “Bora Stanković” Karavukovo.
 
Nagrade su u kategoriji srednjih škola dodeljene učenicama Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka: 1. nagrada Minji Knežević; 2. nagrada Nađi Držaić; 3. nagrada Maši Inđić.
 
Likovni deo konkursa namenjen je predškolcima.

Prvu nagradu dobio je Novak Nikolić, drugu nagrada Milica Jovanović i Teodora Stojanović, a treću Anja Pavlis, Kalina Đorđević i Kalina Krsmanović.

Izvori foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.