lokacija: Sombor
objavljeno: 17.09.2018.

U Somboru raspisan konkurs za dodelu gradskih studentskih stipendija

Društvo

U Somboru je raspisan konkurs za dodelu 25 gradskih stipendija za studente u školskoj 2018./2019. godini.

Prijave na konkurs mogu podneti studenti akademskih i strukovnih studija prvog i drugog stepena koji su državljani Srbije, imaju prebivalište na teritoriji grada Sombora, pohađaju fakultet čiji je osnivač Republika Srbija i čije je sedište u Srbiji. Jedan od uslova koji studenti moraju ispuniti je i da su na režimu finansiranja iz republičkog budžeta, da nisu apsolventi i nisu u radnom odnosu, kao i da nisu navršili 26 godina.
 
Osim uspeha tokom školovanja, prema kriterijumima za dodelu gradske stipendije bodovaće se deficitarnost struke i to tako da će se najviše bodova (30) dodeliti studentima koji će po završetku studija steći zvanje – diplomirani informatičar-informacione tehnologije.
 
Kao deficitarna struka, sa dodatnih 25 bodova, bodovaće se prijave studenata koji će po završetku studija steći zvanja: dipl. profesor matematike, dipl. defektolog – logoped, dipl. socijalni radnik i dipl. inženjer tehnologije-biotehnologija.
 
Prijave na konkurs podnose se na posebnom obrascu, uz svu propisanu dokumentaciju i predaju na šalterima 11 i 12, Gradskog uslužnog centra, prizemlje „Županije“, Trg cara Uroša 1, Sombor.
 
Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar 2018. godine.
 
Konkurs za dodelu studentskih stipendija dostupan je OVDE.
 
Obrazac za prijavu se preuzima na šalterima 11 i 12, Gradskog uslužnog centra, a dostupan je i OVDE.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
Foto: pixabay.com
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....