lokacija: Kula
objavljeno: 23.11.2018.

U Kuli najavljen još jedan konkurs za nagrađivanje učenika

Društvo

Nakon Кonkursa za nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, koji je trajao do 15. novembra, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti opštine Кula, Dragana Potpara, najavila je novi konkurs koji će biti raspisan prve nedelje u decembru, a kojim će biti nagrađeni studenti iz kulske opštine.

Odeljenje se tokom svojih poslova rukovodi dvema osnovama, a to su Odluka o finansijskoj podršci porodici sa decom i Oduka o socijalnoj zaštiti. I jedna i druga odluka su usmerene na isključivu pomoć građanima naše opštine. U toku meseca novembra, tačnije od prvog do petnaestog novembra, u toku je bio Кonkurs za nagrađivanje učenika, to je konkurs koji se raspisuje unazad par godina i mi smo na njega veoma ponosni. On je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, gde oni konkurišu sa svojim brojnim diplomama i nagradama koji su osvojili na okružnim ili republičkim takmičenjima. Ove godine prijavilo se 145 učenika i ukupno su osvojili 184 nagrade. Mi moramo da kažemo da je to ogroman uspeh za našu opštinu, pogotovo ako znate broj učenika u našoj opštini i broj nagrada koje su osvojili“, kaže Potpara.
Ona takođe ističe da ovim konkursom, opština želi da da na važnosti dobrim đacima i najavljuje da će uskoro biti raspisan i konkurs za studente.
 
Njihov konkurs ćemo raspisati u prvoj nedelji decembra, on traje dve nedelje i tu su svi studenti sa prebivalištem u našoj opštini, koji imaju prosek preko 9 i koji su na četvorogodišnjim studijama, oni takođe dobijaju nagrade. Fond za sve ovo što sam navela za učenike je 1 100 000 dinara koje će im biti isplaćene ovog meseca, a za studente je on malo veći i iznosi 4 700 000 dinara. Opština se trudi da kroz ova dva konkursa pomogne svim učenicima i studentima, kao i kroz sve druge usluge i konkurse koje raspisujemo. Moram da podsetim građane naše opštine, da pomažemo i sve učenike sa prebivalištem na teritoriji opštine Кula koji idu u školu na teritoriji naše opštine, tako što imaju besplatan prevoz, tačnije mesečne karte, a za sve ovo vreme, pogotovo sad sa izmenama novog zakona, da pomognemo i svim trudnicama i porodiljama“, izjavila je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Manifestacija Lička olimpijada, koja se tradicionalno održava u Apatinu poslednjeg vikenda u junu, pomerena je za subotu, 6. jul.  

Nastupom kod česme u Apatinu, Ena, Zorana i Jelena još jednom su pozvale sve meštane da ih podrže...

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić primio je danas Jovana Reljića, komandira Policijske ispostave Kula, koji je dobio priznanje...

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u Gradskoj kući su dodeljene nagrade najzaslužnijim policajcima u Policijskoj upravi Sombor. Gradonačelnica...

Na sednici Gradskog  veća Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, a na kojoj su razmatrane 23. tačke...

Zlatna bućka Apatina, održaće se u nedelju, 7. jula, u okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri.