lokacija: Srbija i svet
objavljeno: 24.05.2018.

Raspisan konkurs za podršku tradicionalnim zanatima

Društvo

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2018. godini. Konkurs je raspisan na ukupan iznos od 8 miliona dinara. Rok za prijave je 1. jun.

Subvencije namenjene za razvoj tradicionalnih zanata koriste se za zapošljavanje lica kod privrednog subjekta koji se bavi jednim od 15 tradicionalnih zanata, kao i za promociju proizvoda i usluga 15 tradicionalnih zanata.

Za pojedinačne subvencije mogu konkurisati privredni subjekti (preduzetnici, privredna društva i zadruge) koji imaju certifikat “otvorene šake” (koji izdaje Ministarstvo privrede) i bave se tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata.

Iznos pojedinačnih subvencija je 300.000, 400.000 i 600.000 dinara, a sredstva se dodeljuju bespovratno.


 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom Novi francuski film, održava se u Somboru do 27. juna. 

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...